Body Pulsing 

 

Toe te passen bij o.a. het reduceren van langdurige stress:

 

  • een gebrek aan energie, vermoeidheid,
  • spanning en stress (fysiek en mentaal)
  • burn-out
  • fysieke klachten
  • ADHD, ADD (kinderen)
  • Angstklachten

 

 

 

 

Wat houdt het in en wat levert het me op?

 

Wanneer er door veelvuldig of het ervaren van een lange periode van stress er geen ruimte meer is in ons hoofd ontstaan er veelal fysieke klachten. Body Pulsing is een fijne methode om weer ontspanning terug te vinden in het lichaam waardoor er mentaal meer ruimte ontstaat voor herstel.

 

Body pulsing is een zachte behandelmethode bij stress en/of overspanning. Door het lichaam te pulsen (ritmische bewegingen) in combinatie met stretchende bewegingen leren we om de ontspanning in ons lichaam terug te vinden. 

 

De continuïteit van de pulsende en stretchende bewegingen zorgen ervoor dat je je volledig kunt overgeven aan deze golfbewegingen dit leidt tot een diepe staat van ontspanning.

 

Het lichaam bestaat voor ongeveer 70 % uit water. Door het ritmisch in beweging brengen van het lichaamswater worden blokkades afgebroken.

Je levensstroom komt weer op gang en daarmee stimuleer je je herstel bij fysieke en mentale overspanning.

 

 

 

Laat spanning los voor een optimale doorstroming

 

 

Wat doet het met me?

 

Door de ‘wiegende’ beweging reset je als het ware je lichaam. 

Je voelt je lichaam weer als één geheel en je ervaart hoe het daar is. Je registreert waar het stroomt en tot waar de puls in je lichaam waarneembaar is. Ook word je je ervan bewust waar het stagneert.

Tijdens de sessie ben je in feite een toeschouwer van je eigen lichaam en lichaamsprocessen. Door het gehele lichaam in beweging te zetten, kan het in het eigen tempo zijn natuurlijke stroom en oerritme weer vinden. Zonder iets te forceren. Dit geeft een diepe ontspanning.

Hoe ziet een sessie eruit?

 

Tijdens een pulssessie lig je, met je kleren aan op de massag etafel. In overleg breng ik je lichaam in beweging in een ritme dat voor jou prettig is. Jij houdt de regie.

Diverse pulsbewegingen worden afgewisseld: zacht wiegend, snel en langzaam, voorzichtig rekkende en strekkende bewegingen.

Wat heb je nodig?

Het is fijn als je gemakkelijk zittende kleding aan hebt en dikke sokken meeneemt.

 

Een sessie duurt inclusief korte intake 80 min. € 90,00 (combi massage mogelijk).

Drie sessies 75 min. € 215,00