Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

 

Een zwangerschap is een mooie tijd waarin er veel gebeurt met je emoties en met je lichaam. Een tijd waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf  en je kindje te zorgen. Bij een zwangerschap moet het lichaam extra hard werken om alle fysieke processen aan te passen, zodat de baby zich goed kan blijven ontwikkelen. Een massage kan zwangerschap gerelateerde klachten, op een zachte maar doeltreffende manier verminderen

Alvast even een moment voor jou en de baby?

 

Klik op de link hieronder:

 

Sluit je ogen, leg je handen op of om je buik en geniet van het moment...

https://www.youtube.com/watch?v=iUzTDTmUTDo

 

 

Hoe meer jij ontspant hoe fijner je kindje zich voelt.

 

Wat ik graag wil bereiken met het geven van een zwangerschapsmassage, is rust en ontspanning voor jou en je kindje. Een zwangerschap brengt tenslotte al genoeg veranderingen en drukte met zich mee. Hoe fijn is het, om alles even achter je te laten en te kunnen genieten van het moment.

 

Voorafgaande van de massage, bespreken de eventuele zwangerschaps gerelateerde klachten en/of specifieke wensen samen door. Op deze manier kan ik een juiste en passende massage geven. Elk lichaam en  zwangerschap is tenslotte anders. 

 

Uitvoering van een zwangerschapsmassage, vanaf 15 weken:

75 min. € 65,00 (op locatie i.o.)

 

De massage wordt in zijligging op een zachte- en rustige manier uitgevoerd, om in dit geval te veel stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem te voorkomen.

 

Een massage verbetert de doorbloeding en de werking van het lymfevatenstelsel. Mama en de baby  hebben daar samen profijt van. Doordat de placenta beter doorbloed raakt, krijgt de baby meer zuurstof en voedingsstoffen. Ook kunnen de afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd.

 

Na de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je er weer fris tegenaan.

 

 

Wanneer geen massage:

Specifiek als je zwanger bent mag je niet gemasseerd worden als je bloedingen hebt, als je eerder miskramen hebt gehad, bij een te hoge of te lage bloeddruk zeker als je ook vocht vasthoudt.

Bevallen? Mama massage:

45 min. € 40,00 (op locatie i.o.)                          

 

Ben je inmiddels bevallen van een prachtige baby?  

De gebroken nachten breken je op, misschien heb je last van stemmingswisselingen, hoofdpijn of van pijnlijke spieren door het dragen en voeden van je baby.

Een ontspanningsmassage helpt om sneller te herstellen na je bevalling. Je spieren worden soepeler en je hebt minder last van vermoeidheid en hormonen. Het is een rustpunt in deze bijzondere, maar drukke periode.

Vier weken na de bevalling mag je weer gemasseerd worden. Bij een keizersnede na ca. zes weken.

 

Ben je niet in verwachting? Dan kun je in mijn praktijk natuurlijk ook terecht voor een heerlijke ontspanningsmassage.